Leer hoe je een lekker en goedkoop bijgerecht maakt met spitskool en spekjes. Dit gerecht is makkelijk te bereiden en smaakvol. Je hebt alleen de spekreepjes, de ui en de spitskool nodig. Aan de slag. 1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de uien in ringen en de knoflook in plakjes. Verhit een wok zonder olie of boter en bak de spekblokjes met de ui en knoflook 2 min. Voeg de spitskool toe en bak 5 min. mee. 2. Voeg de kerriepoeder, groentesausmix en het water toe, roer goed en laat 2 min. zachtjes koken.
Een lekker bijgerecht voor de herfst met kruimige aardappel, gebakken spek en peterselie. Bereid het in 30 minuten met de pureestamper en geniet van de smaak en de variatie. Hier vind je inspiratie voor je volgende recept met spitskool. Handige informatie Producten Spitskool recepten Meer inspiratie. Roergebakken spitskool met spekjes.. Roergebakken spitskool met spekjes. Ingrediënten. 4 personen. 250 g. witte snelkookrijst. 2. middelgrote uien. 1 teen. knoflook. 250 g. magere spekblokjes. 800 g. gesneden.
Zet in 4 stappen deze heerlijke Spitskoolstamppot met spekjes op tafel. Kook de aardappelen in water met zout gaar. Giet ze af en laat ze uitdampen. Verhit intussen de olie in een ruime pan en fruit de ui al omscheppend 3 min. Voeg de spekreepjes toe en bak ze al omscheppend 3 min. op een hoog vuur mee. Schep de spitskool en de kerriepoeder.
Spitskool met spekjes is een heerlijk en gezond gerecht dat je in een handomdraai klaar hebt. Het is een lekkere combinatie van knapperige spitskool, gebakken spekjes en een heerlijke saus. In dit recept leer je hoe je dit gerecht in een handomdraai klaar maakt. Ingrediënten: - 1 spitskool - 200 gram spekjes - 2 eetlepels olijfolie
Klop in een kom de eieren met de room los en schep de spitskool erdoor. Breng op smaak met nootmuskaat en peper en zout. Verdeel dit mengsel over de holtes van de muffinvorm en strooi de spekjes over de vulling. 4. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de taartjes in ca. 20 min. gaar. Laat afkoelen en serveer lauwwarm.
Bak de spekblokjes in ca. 6 min. uit. Voeg de ui, knoflook en peper toe en bak 3 min. mee. Voeg de kool toe en roerbak op hoog vuur in 3 min. beetgaar. Voeg de rijst toe en roerbak 2 - 3 min. tot de rijst warm is. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over 2 borden en bestrooi met de lente-ui.
Bereidingswijze. Rijst koken volgens aanwijzingen op verpakking. Spitskool fijnsnijden. Ui en knoflook pellen, ui in ringen en knoflook in plakjes snijden. Wok verhitten en hierin spekblokjes 3 min. uitbakken. Spitskool, ui en knoflook 5 min. meebakken. Kerriepoeder, groentesausmix en 2 dl water toevoegen.
1. Verhit een grote hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 7 min. op middelhoog vuur. Neem het spek uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Fruit in het achtergebleven bakvet de kerrie 1 min., voeg de prei toe en bak 2 min. mee. Voeg de spitskool toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper. 2.
Bami met spitskool en spekjes. Gewokte spitskool met spekjes staat bij ons regelmatig op tafel. Het is snel klaar en je hebt er weinig voor nodig om het lekker te maken. Spekjes en een beetje ketjap is alles wat je nodig hebt. En vooruit een teentje knoflook is ook wel erg lekker, samen met een uitje. Bami met spitskool en spekjes
1. Snipper de ui. Verwijder de harde kern van de spitskool en snijd de kool in dunne reepjes. 2. Verhit de boter in een hapjespan en bak de ui met de kerrie 3 min. Voeg de spitskool toe en bak ca. 10 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. algemeen Meer weten over kooktechnieken?
Snijd de spitskool klein. Kook de spitskool 20 minuten in een grote pan met water. Bak ondertussen de spekjes in een braadpan knapperig en bewaar ze dan in een schaal voor later. Als de spitskool gaar is giet het water af en doe de spitskool weer terug in de pan. Voeg als laatste de spekjes, crème fraîche, zout en peper toe aan de spitskool.
Laat de rozijnen hierna uitlekken en bewaar voor zo. Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken. Schil de appel, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de rest van de appel in blokjes en kook deze samen met de aardappel in een ruime pan 20 minuten gaar. Giet af en laat de aardappelen van het vuur af uitstomen.
Fruit de ui en de knoflook aan in een grote wok met olijfolie. Voeg daarna de spitskool toe en bak dit mee. Het is klaar als het zacht geworden en geslonken is. Breng de spitskool op smaak met peper, zout en kerriepoeder. Snijd de oude kaas in kleine blokjes. Voeg de spitskool en de oude kaas toe aan de puree en meng alles goed door elkaar.
Bereidingswijze. Zet in 4 stappen deze heerlijke Gesmoorde spitskool met vega-spekjes op tafel. Verwijder de buitenste bladeren en de stronk van de kool. Snijd de kool in grove stukken. Smelt in een hapjespan de boter met de olie. Bak de spekjes met de ui 4 min. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. Schep de kool erdoor.
Voeg prei toe en bak deze plm. 2 minuten mee. Doe dan de spitskool erbij en roerbak alles nog plm. 5 - 10 minuten, afhankelijk van de dikte van de spitskool. (De spitskool moet nog knapperig blijven!) Maak de spitskool op smaak met peper, zout, nootmuskaat en wat cayennepeper. Roer 2 eetlepels crème fraîche en 1 eetlepel mosterd door de kool.
Bereiden. Bak de spekreepjes in een droge, hete koekenpan krokant en houd apart. Verhit de helft van de olie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook en gember 2-3 minuten. Voeg de paprikapoeder en de helft van de spitskool toe en roerbak nog 3 minuten. Giet de bouillon en sojasaus erbij en bak nog 3 minuten.
Deze spitskool-ovenschotel met spek vond ik verrassend lekker! Ik had er eigenlijk niet zulke hoge verwachtingen van, maar ik vond het recept zeker voor herhaling vatbaar. Erg simpel om te maken en de volgende dag ook nog lekker. Recept voor 2 personen Tijd: 25 min. + 15 min. in de oven. Benodigdheden: 350 gr spitskool; 200 gr prei; 500 gr.
Recepten met spitskool. Met deze zomergroente kan je bijzonder veel kanten op in de keuken. Je eet ze rauw, gekookt, gewokt, gegrild. Dankzij haar milde smaak is spitskool bovendien een echte kinderfavoriet. Ontdek spitskool met onze smakelijke recepten!
Kook ze in water met zout in 25 min. gaar. Bak ondertussen het spek in een ruime koekenpan zonder olie of boter in 10 min. knapperig. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de kool in reepjes en roerbak 4 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de boter toe en laat 1 min. meestoven. Giet de aardappelen af, maar vang 1 kopje.
Aan de slag. 1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de uien in ringen en de knoflook in plakjes. Verhit een wok zonder olie of boter en bak de spekblokjes met de ui en knoflook 2 min. Voeg de spitskool toe en bak 5 min. mee. 2. Voeg de kerriepoeder, groentesausmix en het water toe, roer goed en laat 2 min. zachtjes koken.
Recept Spitskool Met Spekjes - The pictures related to be able to Recept Spitskool Met Spekjes in the following paragraphs, hopefully they will can be useful and will increase your knowledge. Appreciate you for making the effort to be able to visit our website and even read our articles. Cya ~.