Wel de rozijnen in een beetje water. Snij de spitskool eerst in vieren en daarna in dunne reepjes en snij de knoflook fijn. Zet een half-diepe pan op middelhoog vuur en voeg een klein scheutje olijfolie toe. Bak eerst de knoflook kort en laat deze niet bruin worden, dan wordt het bitter. Voeg dan de specerijen toe en roer dit door de olie. Dit recept is een geweldige manier om een gezonde maaltijd te maken die heerlijk smaakt. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. 2. Verdeel de spitskool in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. 3. Meng de kerriepoeder, komijnpoeder, kurkuma, zout en peper in een kom en strooi over de spitskool. 4. Roer de rozijnen door de spitskool.
Snijd de spitskool in dunne repen. Helemaal onderaan zit de stronk, snijd deze harde stuk eruit. Verhit wat wokolie in een wokpan en fruit de ui aan. Voeg daarna de reepjes spitskool toe. Zodra de spitskool gaat slinken voeg je de kerrie toe. Laat de spitskool 10 minuten zachtjes stoven met een deksel op de wok. Snijd de spitskool in smalle reepjes en voeg toe aan het gehakt en de ui. Bak mee tot de spitskool iets geslonken is. Bestrooi rijkelijk met kerrie. Zet het gas uit en roer de rozijnen door het mengsel. Voeg naar smaak peper en zout toe. Verdeel de helft van de puree over de ovenschaal. Bedek met het groenten-/gehaktmengsel.
Voeg dan de andere helft van de kool toe en bak de spitskool ongeveer 10 minuten op hoog vuur. Voeg het paprikapoeder en de kerrie toe samen met peper en zout en bak nog kort mee. Schenk een scheut water erbij, draai het vuur tot middelhoog en plaats de deksel op de pan. Laat de spitskool zachter worden in ongeveer 10 minuten.
Zelf Spitskool kerrie gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Spitskool kerrie recepten van Jumbo.. Ovenschotel met spitskool gehakt kerrie en rozijnen. 9 ingrediënten. 25 min. Kip kerrie met spitskool. 12 ingrediënten. 45 min. Koolcurry.. Bekijk het volledige recept . Ingrediënten. 8 plakjes bladerdeeg 0.5 spitskool 2 el.
Recept stappen. Verhit olijfolie in een diepe pan en fruit 2 fijngesneden tenen knoflook zachtjes gedurende 1 minuut (niet bruin laten worden!). Voeg dan de spitskool, de gewelde rozijnen, de paprikapoeder en de kerriepoeder toe en roerbak even goed door. Voeg na 5 minuten een scheut water toe, draai het vuur laag en doe een deksel op de pan.
Verhit de olijfolie in een pan en roerbak hierin de spitskool. Spatel regelmatig om. Voeg na circa 5 minuten het kerriepoeder toe en schep de kool goed om zodat de kerrie gelijkmatig verdeeld wordt over de groente. Roerbak nog 5 minuten totdat de kool goed warm en gaar is en het kerriepoeder goed is ingetrokken. Serveer direct.
Snij de spitskool in reepjes en de prei in dunne ringetjes. Bak de groenten 10 minuten in 2 el olijfolie. Voeg de laatste 2 minuten de notenmix en de rozijnen toe. Haal de bloemkool uit de oven, snij in plakken en serveer met de spitskool, het prei-notenmengsel en de rijst. Besprenkel tot slot met de walnotenolie en garneer met de verse basilicum.
Verwarm de kokosolie in een hapjes- of braadpan en fruit hierin op laag-matig vuur de knoflook met de kerrie. Voeg de spitskool en de chilipeper toe, schep om, giet de kokosmelk erbij en bestrooi met zout en peper naar smaak. Zet het vuur hoog en bak de kool al omscheppend enkele minuten tot het rauwe ervan af is.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de knoflook en currypasta zachtjes 1 min. 2. Leg de parten spitskool in een pan en bak zachtjes 2 min. per kant. Bestrooi de spitskool met zout en voeg een klein scheutje water toe. Smoor met de deksel op de pan de spitskool zachtjes in 10-15 min. gaar. Leg de spitskoolparten op warme borden en houd warm.
Smaakvolle spitskool met kerrie. Laatste update: 21 mei, 2021 | Geen reacties. Spitskool is een super veelzijdige groente. Ik vind het namelijk heerlijk om de spitskool met kerrie te wokken, maar je kan er bijvoorbeeld ook koolrolletjes van maken. Dit recept is daarom ook een van mijn favorieten om te maken wanneer ik mensen introduceer aan.
Snij de spitskool in zeer kleine reepjes. Was de gesneden spitskool, en laat deze goed uitlekken op een vergiet. Snij de ui in blokjes, en de knoflook fijn hakken. De olijfolie in een wokpan verhitten, de ui en de knoflook bakken. Vervolgens de spitskool erbij doen. Strooi de kerriepoeder erover. Of en toe omroeren.
Bereidingswijze. Was de spitskool en snij hem in dunne reepjes. Smelt de boter in de pan samen met 1 eetlepel olijfolie. Voeg de spitskool toe en roerbak 5 minuten. Hak ondertussen de walnoten grof. Voeg deze samen met de rozijnen en kruiden toe aan de spitskool. Roerbak 3-4 minuten en serveer warm als bijgerecht eventueel samen met geitenkaas.
Voeg de kerrie- en gemberpoeder toe en schep alles door elkaar. Doe de blokjes appel en rozijnen bij de ui in de pan en bak deze al omscheppend even mee. Voeg de spitskool en een beetje zout toe. Schep alles door elkaar. Zet het vuur eventueel wat lager en roerbak de groenten enkele minuten tot de spitskool nog net knapperig is.
Zet een grote wok op het vuur met een scheut olijfolie. Fruit de ui en de knoflook samen met de kerrie en de chilivlokken en paar minuten. Voeg daarna de spitskool toe en roerbak deze ongeveer 10 minuten terwijl je alles regelmatig omschept. Voeg halverwege ook de kookroom toe. Voeg als laatste de geblancheerde snijbonen, de gekookte quinoa en.
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept Laat het ons weten! Contact . Terug naar vorige pagina. Roergebakken spitskool met kerrie . Voorbereiding . Verwarm de kokosolie in een hapjes- of braadpan en fruit hierin op laag-matig vuur de knoflook met de kerrie. Voeg de spitskool en de chilipeper toe, schep om, giet de kokosmelk erbij en.
Kook de rijst gaar zoals aangegeven staat op de verpakking. Snipper de ui. Rul het gehakt in een pan met een klein beetje olie. Voeg de ui toe en bak dit kort mee. Voeg de kerrie toe en bak dit kort mee. Snijd de spitkool fijn. Haal het harde stuk wat in het midden zit eruit. Dit kan je het makkelijkst doen door de kool eerst in 2 delen te snijden.
Halveer de spitskool, verwijder de kern en snijd de kool in reepjes van 1 cm. Smelt in een ruime koekenpan de boter. Bak de kool 5 min. zachtjes en al omscheppend. Voeg de komijn toe en bak nog 1 min. Laat de rozijnen goed uitlekken. Schep ze door de spitskool. Breng op smaak met zout en peper. Schep de spitskool op een schaal en bestrooi met.
< 25 jaar? Laat je legitimatie zien! < 18 jaar verkopen wij geen alcohol.
Laat de rozijnen hierna uitlekken en bewaar voor zo. Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken. Schil de appel, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de rest van de appel in blokjes en kook deze samen met de aardappel in een ruime pan 20 minuten gaar. Giet af en laat de aardappelen van het vuur af uitstomen.
Op het laatst de kerrie, sambal en boontjes toevoegen. wok even mee totdat de boontjes gaar beginnen te worden. Voeg nu de rozijnen en de spitskool toe. Het líjkt een enorme pan vol maar wees niet bang want binnen een paar minuutjes slinkt het. Als de spitskool geslonken is en beetgaar, voeg je de eieren toe.
Recept Spitskool Kerrie Rozijnen - The pictures related to be able to Recept Spitskool Kerrie Rozijnen in the following paragraphs, hopefully they will can be useful and will increase your knowledge. Appreciate you for making the effort to be able to visit our website and even read our articles. Cya ~.