Een toppertje voor de koudere en natte dagen, dat is deze rodekool ovenschotel met gehakt. Een warme kruidige ovenschotel met een lekker korstje van kaas. Ovenschotels als deze daar ben ik echt gek op. Geef mij dit in de koudere maanden iedere avond maar. Een schotel comforfood. Met aardappelen, kruidig warm vlees en een laagje kaas. Zo lekker! Doe daarop het mengsel met rode kool en appel. Dek deze af met een laag aardappelpuree. Verdeel de laatste plakjes appel over de bovenzijde. Leg ook de stukjes boter op de bovenzijde van de ovenschotel en bak deze ca. 30 min in de oven. Tip: je kunt ook rode kool met appelstukjes nemen en de appel in dit recept weglaten.
Het recept bestaat simpelweg uit rode kool, vlees, aardappels en kaas. Maar er zijn ook genoeg variaties mogelijk. De meeste mensen gebruiken gehakt in een rode kool ovenschotel maar ook rookworst of stoofvlees zijn een goede optie. Zo maak je de ovenschotel met rode kool: Rasp de uien en de geschilde aardappels, meng ze en laat deze in een vergiet uitlekken. Bak de spekblokjes in een droge koekenpan een beetje uit. Doe de spekblokjes met vet in een kom. Bak in dezelfde pan het gehakt rul en breng op smaak met peper, zout en een beetje nootmuskaat.
1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met zout in 20 min. gaar. 2. Verhit ondertussen de olie in een braad- of hapjespan en bak het gehakt bruin en rul. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg het karwijzaad en de rodekool toe en laat in 5 min. warm worden. Roer regelmatig.
Ingrediënten Direct naar recept. Als er één apparaat is waar we niet zonder kunnen, dan is het wel de oven.De ideale partner in crime op werk- en weekenddagen! Deze rode kool ovenschotel is zo'n oventopper - supermakkelijk maar zó rijk in smaak. De vitamines komen van de kool, de kruimige aardappels maken het vullend en de rode uien, appelsap, appelstroop en pruimen geven een zoete touch.
Een ovenschotel vind ik altijd een goed idee. Het past bij de herfst, echt comfortfood. Vandaag deel ik het recept voor een heerlijke ovenschotel met rode kool en gehakt met jullie. Zo lekker! En heel makkelijk om te maken, een echt Fresh & Easy receptje dus. Ik cheat hier wel een beetje, want ik gebruik rode kool uit een zakje.
Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte. Vet de ovenschaal licht in en verdeel de draadjesvlees over de bodem. Doe hierop de rode kool en verdeel tot slot de aardappelpuree over de ovenschotel. Strooi er naar wens wat peterselie over. Zet de ovenschotel nu in de oven voor 25-30 minuten tot de bovenkant goudbruin is.
Zet in 5 stappen deze heerlijke Rode kool ovenschotel met knolselderij op tafel. Smelt de boter in een ruime hapjespan. Voeg de rodekool, de kaneelstokjes, de appelcompote en ca. 2/3e potje water toe. Breng op smaak met zout en peper. Leg een deksel op de pan en stoof de rodekool in 45 min. gaar. Snijd intussen de knolselderij in gelijke.
Zet in 6 stappen deze heerlijke Ovenschotel rode kool met aardappelpuree en rundergehakt op tafel. Verwarm de oven voor tot 175 °C. Bak het gehakt rul, voeg de ui, knoflook en prei toe en breng op smaak met tijm (houd een klein beetje achter ter garnering). Bak het geheel nog kort verder. Doe het gekruide gehakt in een ovenschaal en verdeel.
Roerbak dit ongeveer 5 minuten en zet het vuur uit. Schep de rode kool op het gehakt in de ovenschotel. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Ga nu verder met de koolrabi puree. Pak een staafmixer en mix de koolrabi tot een gladde puree. Voeg een snufje zout, scheutje kokosmelk en 20 gram geraspte kaas toe.
Ovenschotels met rode kool worden vaak gemaakt met gehakt. Je kunt ervoor kiezen om te gaan voor vegetarisch gehakt, maar ik koos voor deze ovenschotel voor rode kool, aardappelpuree en tofublokjes. Dit is een lekkere combinatie, want rode kool is lekker zoet, de aardappelpuree is romig en de tofublokjes geven een lekkere bite aan het gerecht.
Bereidingswijze. Zet in 4 stappen deze heerlijke Ovenschotel met rodekool en gehakt op tafel. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Smelt de boter in een koekenpan. Bak het gehakt in 3 min. rul. Voeg de ui, de knoflook en de prei toe en bak 3 min. tot de prei knapperig gaar is. Breng op smaak met de tijm en zout en peper.
2,K BEWAAR RECEPT Lekker én makkelijk. Ik kan mij nog goed herinneren dat mijn moeder deze winterse rode kool ovenschotel met gehakt maakte vroeger. Meestal als ze geen inspiratie had. 'Lekker én makkelijk' zei ze altijd. En dat is precies wat deze rodekool schotel is. Uiteraard met frisse stukjes appel en afgemaakt met een krokant.
Bereidingswijze. Zet in 10 stappen deze heerlijke Ovenschotel met rodekool en gehakt op tafel. Kook de aardappelen en maak er puree van. Verwarm de oven voor tot 200°C. Smelt in een koekenpan de boter. Voeg de ui, de knoflook en de prei toe en bak 3 minuten tot de prei knapperig gaar is. Breng het mengsel op smaak met tijm, zout en peper.
Zo maak je deze rode kool ovenschotel. Kook de aardappelen met schil gaar, je kunt de laatste 5 minuten de gesneden rode kool toevoegen of het apart koken, je verwerkt het apart. Kook ook de groene en rode linzen gaar volgens de verpakking. Snipper de ui fijn en gaar het in een bakpan met wat water voor ongeveer 3 minuten samen met de.
De rode kool ovenschotel afmaken - 40 minuten. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Verdeel de gestoofde rode kool over een grote ovenschotel en plaats hier het stoofvlees op. Maak af met een laag aardappelpuree en gebruik een vork om streepjes in de puree te maken. Bak de ovenschotel mooi goudbruin in ongeveer een half uur, de exacte.
Zo maak je de ovenschotel rode kool. Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. Doe de bevroren rode kool in een pannetje en laat op laag vuur ontdooien. Ontvel de uien en snijd ze in ringen. Verhit wat vloeibare boter in de pan en bak de uienringen aan. Rul ondertussen in een andere bakpan.
Recept rode kool ovenschotel. Deze ovenschotel met gehakt bevat eenvoudige ingrediënten: vooral rode kool, gehakt en aardappels. Je zou het bijna een ovenschotel-versie van een AVG-tje kunnen noemen! Op smaak brengen we het, naast standaard peper en zout, met knoflook, ui, kerrie, komijn, kurkuma, rozijnen en een appeltje.
Rode kool met appel is niet koolhydraatarm, kies dus alleen rode kool als je keto of kha eet. Na het gehakt en rode kool, kun je nu de kaaspuree over de ovenschotel verdelen. Eventueel kun je de ovenschotel nog wat aftoppen met extra geraspte kaas, maar dat heb ik niet gedaan. Zet de ovenschotel nu ongeveer 20 minuten in de oven.
Ontdek de lekkere en makkelijke Rode kool ovenschotel recepten van Jumbo. Ovenschotel rode kool met aardappelpuree en rundergehakt. 9 ingrediënten. 45 min. Rode kool ovenschotel met knolselderij. 12 ingrediënten. 90 min. Ovenschotel van rode kool appelmoes aardappelpuree en gehakt. 9 ingrediënten.
Het lekkerste recept voor "Rodekoolschotel met kippengehakt" vind je bij njam! Ontdek nu meer dan duizenden smakelijke njam!-recepten voor alledaags kookplezier!. Ovenschotel Groenten Hoofdgerecht Glutenvrij Lactosevrij Herfst / winter Recept afdrukken Recept opslaan Recept delen: Uit het boek "Gezellige Gezonde Goesting" Soms heb je zo van.
Recept Rode Kool Ovenschotel - The pictures related to be able to Recept Rode Kool Ovenschotel in the following paragraphs, hopefully they will can be useful and will increase your knowledge. Appreciate you for making the effort to be able to visit our website and even read our articles. Cya ~.