Recept

Recept Konijn In Het Zuur


Konijn in het zuur - Een echt Limburgs recept uit de oude doos. Het konijn wordt eerst gemarineerd in azijn met kruiden en daarna gestoofd in de marinade. Konijn met de kerst. Konijn in het zuur is bij vele families in Limburg traditie met de kerst. Vroeger was het meestal een heel konijn, nu worden er meestal bouten gekocht bij de poelier. Zo maak je Limburgs konijn in het zuur. Maak de ui schoon en snijd in ringen. Meng azijn met het water, de uien, kruidnagels en laurierblaadjes. Leg de konijnenbouten er in en laat 24 uur marineren in de koelkast. Gooi de marinade niet weg want deze wordt straks gebruikt voor de saus. Droog de bouten af, bestrooi met zout en peper en bak ze.


Hoe Knien in 't zoer (konijn in het zuur) te bereiden. Uien pellen en in ringen snijden. In grote kom ui, azijn, kruidnagels, peperkorrels, laurierblaadjes, zout en ½ liter water mengen. Konijn erdoor scheppen en afgedekt in koelkast ± 24 uur laten staan. Konijn uit marinade nemen en droog deppen met keukenpapier. Konijn in het zuur is een echt familie recept, eentje die mijn oma elke Kerst weer maakte.. Een echt familie recept. Dit recept is heel speciaal voor mij. Dit is namelijk een écht familierecept. Dit at ik altijd met mijn oma, meestal voor of na Kerst een paar keer, want samen wilden wij zo vaak mogelijk genieten van deze konijn in het zuur.


Related Posts of Recept Konijn In Het Zuur :


Konijn in het zuur Een echt Limburgs streekgerecht Recept Beste

Konijn in het zuur een heerlijk winterse wildschotel

Konijn in het zuur Een echt Limburgs streekgerecht Lekker Tafelen

Pin op Konijn

Stoofpotje van konijn met Proven 231 aalse groenten Recept Recept

Konijn met rode wijn spek champignons en aardappelpuree Dagelijkse


33+ Images of Recept Konijn In Het Zuur

Dutch sweet and sour rabbit recipe Ohmydish

Azijn mengen met 1 1/2 dl water en azijnmengsel over groenten en konijn in kom gieten. Alle ingrediënten goed mengen. Konijn afgedekt minimaal 12 uur in koelkast zetten en konijn af en toe keren. 2. Konijn uit marinade halen en droogdeppen met keukenpapier; marinade bewaren. In braadpan boter verhitten en konijn rondom bruin bakken.


Maak de marinade: snij de uien, wortel en knolselderij in grove stukken en voeg hier het water, azijn, de laurierblaadje, peperkorrels en het konijn in stukken aan toe. Zorg dat alle stukken konijn goed bedekt met de marinade zijn. Dek af en laat 24 tot 48 uur marineren in de koelkast. Haal de de stukkenkonijn na 24/48 uur uit de marinade en.


Konijn is een klassieker in de Belgische keuken. Het vlees is mager en heeft geen lange gaartijd nodig. Jeroens grootmoeder maakte er heel klassieke bereidingen mee, maar je kunt er heel wat andere kanten mee uit.Dit recept met zoete en zure toetsen is Aziatisch geïnspireerd. Zorg ervoor dat de verhouding zoet-zuur goed in evenwicht is en maak het eventueel een klein beetje pikant.


Konijn in het zuur is een zoetzure stoofpot die in Zuid-Limburg traditioneel rond de feestdagen wordt gegeten. Het behoeft wat voorbereiding, want de konijnenbouten 'zwemmen' eerst een nachtje in een kruidige marinade. Daar is iedereen het over eens, maar vanaf dit punt lijkt elke familie wel haar eigen recept te hebben.


Bereiding. Dag 1. Pel de ui en snij in dunne ringen. Meng in de kom de azijn met de suiker, peper, zout, nootmuskaat, paprikapoeder, kerriepoeder, ketjap, appelstroop en het water goed door elkaar. Doe de uienringen en de laurierblaadjes erbij en leg het konijn in de marinade. Dek goed af en zet de kom een nacht in de koelkast.


Dep ze daarna droog en bak ze gedurende 3-4 minuten in 25 gram boter rondom bruin. Ondertussen snij je de uien in halveringen. Gooi de marinade niet weg! Verhit 25 gram boter in een pan en bak hier de uien gedurende 5 minuten in aan, zodat ze zacht zijn. Leg de konijnenbouten terug in de marinade en zet op het vuur. Voeg de uien toe.


konijn in het zuur is een lekker recept en bevat de volgende ingrediënten: Benodigheden:, Konijn in stukken gesneden, 5 laurierblaadjes, 10 peperkorrels, 10 kruidnagel, 1 pakje bakboter, 1 liter natuurazijn, ¼ liter water, su. Hoi Rob, maak al 30 jaar konijn in het zuur maar heb het nog nooit mosterd gebruikt. Ga het zeker eens proberen.


Erg belangrijk voor dit recept is dat je 24 uur van te voren moet beginnen om de konijnenbouten te marineren in het zuur. Neem een grote pan en leg de bouten hier in. Voeg hierbij de kruidenazijn en ongeveer 700ml water. In ieder geval voldoende zodat het konijn onder water is. Voeg laurierblaadjes, kruidnagels en tijm aan het azijn en water toe.


Voeg met een soeplepel net zo veel van de azijn-water marinade toe dat het de meeste bouten net bedekt. Doe het deksel er op. Stel je slowcooker in op stand LOW voor 6-7 uur. Na zes uur zou ik even testen of de bouten gaar zijn. In tegenstelling tot het konijn in het zuur dat je op het fornuis maakt heb je er nu voorlopig geen omkijken meer.


Geïnspireerd op het (vooral vanwege het hoofdingrediënt pens) spannende gerecht Soppo de Modongo, heet een soort Nederlandse variant (dat ik jatte van de moeder van Vincent, mijn cameraman): Konijn in het zuur van Tiny Ruijter. Zijn moeder gebruikt net als mijn moeder margarine en bouillonblokjes! Ingrediënten: 4 konijnenbouten; Plak ontbijtkoek


Doe het konijn in een schaal. Voeg de laurierblaadjes, kruidnagels, rodewijnazijn en het bier toe. Voeg net zo veel water toe dat het vlees helemaal onderstaat. Zet afgedekt in de koelkast en laat 24 uur marineren. 2. Laat het konijn in 30 min. op kamertemperatuur komen. Neem uit de marinade, laat uitlekken en dep droog met keukenpapier.


Bereidingswijze Toon hoeveelheden Koken in stappen. Uien (2) pellen en in ringen snijden. In grote kom ui, azijn (1 deciliter), kruidnagels (6), peperkorrels (6), laurierblaadjes (2), zout (2 theelepels) en ½ liter water mengen. Konijn erdoor scheppen en afgedekt in koelkast ± 24 uur laten staan. Konijn uit marinade nemen en droogdeppen met keukenpapier.


Haal het konijn uit de marinade en dep het droog. Bak de stukken konijn in de boter (60 gram) aan alle kanten bruin. Schil en snipper de sjalotjes (2) en bak deze even mee. Giet de marinade met de groenten en de kruiden in de pan. Leg een deksel op de pan en stoof het konijn zeker 1,5 uur. Haal het konijn uit de pan en leg het op een schaal.


Voor het konijn met pruimen. 4 konijnenbouten. peper. zout. Kruid de konijnenbouten langs de beide zijden met peper van de molen en wat zout. 4 uien. Pel de uien, halveer ze en snij ze in fijne halve ringen. klontjes boter. Smelt een royale klont boter in een grote stoofpot op een matig vuur.


Laat het konijn een uur garen onder deksel. Pel de sjalotten, snipper ze fijn en doe ze in een kom met een scheut rode wijnazijn. Laat de friteuse voorverwarmen tot 140°C. Schil de aardappelen en snijd er frietjes van. Pocheer de frietjes in het frituurvet, leg ze op keukenpapier en laat ze afkoelen in de diepvries.


Een typisch Limburg recept is natuurlijk konijn in het zuur. Probeer het nu ook en deel je gerecht onder de hashtag #TastyLimburg! Recept verder lezen of mee.


Dit is een traditioneel Limburgs recept, dat in geen enkele zuidelijke keuken mag ontbreken. Steevast bereidt tijdens Kerstmis, maar gedurende het wildseizoe.


Bereidingswijze. Zet in 8 stappen deze heerlijke Konijn op limburgse wijze op tafel. Zet het konijn minimaal 24 uur van tevoren in de marinade. Bewaar de afgesloten pan in de koelkast of buiten als het buiten koud genoeg is. Laat 's ochtends de konijnenbouten uitlekken in een vergiet. Dep ze droog met keukenpapier of een schone theedoek.Gallery of Recept Konijn In Het Zuur :

Culinaire Bagage Kerstspecial knien in t zoer konijn op Limburgse wijze

Konijn met Marsala en zoet zuur van pompoen en rode ui Recept

zuurvlees van konijn delicious magazine

Ko 173 nijn in het zuur Recept Recepten Voedsel idee 235 n Lekker eten

Konijn Recept

Knien in t zoer konijn in het zuur Smokey Kiwi

Konijn in het zuur Bourgondisch Meisje

Recept konijn

Konijn in het zuur Recept MijnReceptenboek nl

Recept voor konijn op Limburgse wijze

Konijn In Het Zuur Maastricht amp Konijn Op Limburgse Wijze In

Recepten met konijnenbouten MijnReceptenboek nl

Recept voor konijn op limburgse wijze Foody nl

In bier gestoofd Vlaams konijn Boodschappen

Konijn in het zuur met Rinse Appelstroop

Pin op Recepten

Culinaire Bagage Kerstspecial knien in t zoer konijn op Limburgse wijze

Konijn op Limburgse wijze Leuke recepten

Kerstrecept Familierecept Konijn zuur

Knien in t zoer Konijn op Limburgse wijze recept Ohmydish

Konijn in het zuur recept Allerhande Albert Heijn

Recept voor konijn op Limburgse wijze

Konijn In Het Zuur Maastricht amp Konijn Op Limburgse Wijze In

Recepten met konijnenbouten MijnReceptenboek nl

Recept voor konijn op limburgse wijze Foody nl

In bier gestoofd Vlaams konijn Boodschappen

Navenant Bourgondisch genieten Culinair Recepten

Konijn in het zuur met Rinse Appelstroop

Konijn met Marsala en zoet zuur van pompoen en rode ui Recept

Pin op Recepten

Culinaire Bagage Kerstspecial knien in t zoer konijn op Limburgse wijze

Konijn op Limburgse wijze Leuke recepten

Kerstrecept Familierecept Konijn zuur

Knien in t zoer Konijn op Limburgse wijze recept Ohmydish

Wild Archieven Het Culinair Geheugen

Pin op Wildgerechten

Zoet zuur Konijn Cunigghiu All Auruduci agro dolce recept Smulweb nl

Konijn in het zuur Pluijms eetbare wereld

Konijn in het zuur Een echt Limburgs streekgerecht

Konijnenbout met Rode Wijn en Pruimen Recept

Konijn met pruimen Recept Recept voor konijn Recept konijn Recept

Konijn in het zuur Een echt Limburgs streekgerecht

Konijn op Italiaanse wijze b

Hoofdgerecht Zure zult van konijn met een bitterbal van konijn in het

Konijn met sinaasappel uit de slowcooker recept Ohmydish

De Dagschotel

Konijnenbout in kriekbier Foodies Recept Recepten Voedsel idee 235 n

Konijn met pruimen en paddenstoelen VTM Koken

Hoofdgerecht Zure zult van konijn met een bitterbal van konijn in het

Konijn met sinaasappel uit de slowcooker recept Ohmydish

De Dagschotel

Konijnenbout in kriekbier Foodies Recept Recepten Voedsel idee 235 n

Konijn met pruimen en paddenstoelen VTM Koken

quot Recept quot quot Zoetzure Komkommer op Azijn quot quot Surinaams Zoet Zuur

Konijn Recept

Limburgs konijn in het zuur Wat leuk en heerlijk Zo heb ik het ook

Culinaire Bagage Kerstspecial knien in t zoer konijn op Limburgse wijze

7 Keilekkere Konijn Recepten Klaarmaken met pruimen op grootmoeders

Zuiders konijn Recept Voedsel idee 235 n Konijn Recept konijn

Konijnenbouten uit de oven met appel en currysaus Libelle Lekker

Konijn recept Konijn maken met mosterd en spek Plezier in de Keuken

36x heerlijke recepten met konijn van klassiek tot exotisch Libelle

Kaninchen auf Maastrichter Art Konijn in het zuur op Maastrichtse

Kerstrecept Limburgs konijn

Romige Stoofpot Van Konijn En Appel recept Smulweb nl

Konijn in het zuur YouTube

Konijn in eigen nat Recepten njam

Recept voor gestoofde konijn met cranberries Foody nl

Konijn met port recept Allerhande Albert Heijn Belgi 235

Konijn gaat vreemd Recept Recept konijn Recepten Voedsel idee 235 n

Konijn met pruimen Jeroen Meus Het beste recept vind je hier

Konijn Op Z amp n Vlaams amp de Vlaamsche Pot amp recept Smulweb nl

Konijn op Limburgse wijze Koken op hakken Voedsel idee 235 n Recepten

Welkom bij de Jeugdtuinen in Zwolle Recept quot Courgettes in het zuur quot

Heet Nieuws Recept Radijsjes in het zuur

Konijn met cider peren en kroketjes recept

Recept Konijn In Het Zuur - The pictures related to be able to Recept Konijn In Het Zuur in the following paragraphs, hopefully they will can be useful and will increase your knowledge. Appreciate you for making the effort to be able to visit our website and even read our articles. Cya ~.

RSS Feed | Sitemaps
Copyright © 2023