Gastblogger Daniëlle weet ons keer op keer te laten watertanden met een echt comfort food recept. Dit keer deelt ze op AnniePannie een babi ketjap van speklappen, een heerlijk Indonesisch gerecht. Nou bestaan er vele varianten op dit gerecht, maar dit is zeker een van mijn favorieten! Vooral omdat deze babi ketjap zo lekker makkelijk is. Verhit de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes op halfhoog vuur totdat ze bruin kleuren. Voeg de ui toe en bak totdat deze glazig is. Voeg gember en knoflook toe en bak 1 minuut. Voeg sambal en tomatenketchup toe en roer. Schenk er water en ketjap bij en roer. Laat de speklapjes 15-20 minuten op laag vuur pruttelen, zonder deksel op de pan.
Bereidingswijze. Babi ketjap à la minute. Snijd de speklapjes en schouderkarbonades in stukjes en verwijder het bot. Pel de uien en snijd ze grof. Pel de knoflook en snijd fijn. Snijd de gember in dunne plakken. Verhit een pan met een flinke scheut olie. Bak de speklappen in de pan en voeg na circa 1 minuut de schouderkarbonades toe. Neem een (braad)pan en bak het vlees op middelhoog vuur in een scheut olie rondom aan. Snipper ondertussen 1-2 sjalotten en 3 tenen knoflook. Zet het vuur iets lager en bak de sjalot en knoflook even kort mee. Bestrooi het vlees met 2-3 tl djahé en meng door het geheel. Voeg ook het sap van een 1/2 citroen toe samen met 150 ml ketjap manis, 1.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. 2. Leg de varkenslappen in een ovenschaal en bestrijk ze met de ketjap, bruine suiker, sojasaus, sesamolie, gemberpoeder en knoflookpoeder. 3. Voeg de spekblokjes toe en meng alles goed. 4. Bak de speklappen in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat het vlees gaar is. 5.
Dit recept is aangepast naar een recept uit het boek Bartje Boemboe van Jojo Keller. Wat heb je nodig voor Babi Ketjap met Speklappen en Varkenshaas. Om deze Babi Ketjap zelf te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan de blog:
Zet in 3 stappen deze heerlijke Babi ketjap van speklap eenvoudig snel en lekker zonder zakjes op tafel. SNIJDEN - Snijd speklapjes in blokjes of reepjes van 1 centimeter. - Snipper de ui. - Pers de knoflook. - Pers de citroen. BAKKEN - Verwarm olie in de pan. - Bak ui en speklap. - Voeg na 2 minuten knoflook (eventueel verse gember) toe.
Snijd de speklappen in reepjes van ongeveer 1 cm breed en doe ze in een ovenschaal. Pers de knoflook over de speklapjes. Strooi de nootmuskaat, zout en peper over het vlees. Voeg de beide soorten ketjap toe. Roer goed door. Zet de schaal in de oven, 200 graden C, 60-70 minuten. Roer regelmatig door. Het spek moet donker en doorbakken zijn, dus.
Babi ketjap wordt gemaakt meestal gemaakt met speklappen. Dit is zoals ik de babi ketjap van mijn oma ken. Je kunt ook een combinatie maken met speklappen en ander varkensvlees zoals hamlappen.. Hiervoor heb ik een handig recept namelijk mijn 'snelle babi ketjap'. Hier gebruik ik varkensfiletlapjes (a la minute). Hierdoor is je gerecht.
Snij de speklappen (8) in stukjes. Wrijf het vlees in met peper (0.5 theelepels), zout (0.25 theelepels) en ketjap en laat dit minimaal een half uur staan. Verhit wat olie in de wok en fuit de uien (2) en knoflook (2 tenen). Voeg het spek en de marinade toe en laat dit alles op een laag vuur smoren. Voeg naar eigen smaak de kruiden toe.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn (dit kun je ook samen in een hakmolen doen, is het binnen 1 minuut klein). Bestrooi de speklapjes met peper en zout, meng met de ketjap, ui en knoflook en rasp de gember eroverheen. Dek af en laat het liefste een hele nacht, maar minimaal een uur, marineren. Zet dan de ochtend erna een pan met een dikke.
Mijn vader maakte het op deze manier als hij weinig tijd had.heerlijk en heel eenvoudig ..ik maak het zelf op gevoel en geur..( en even proeven )400 gram.
Een makkelijke maaltijd die heerlijk is om achter de hand te hebben. Babi ketjap. Een lekker rijstgerecht met een sausje. Simpel om te maken, maar vol van smaak. Hamlappen in een gevulde gember-ketjapsaus. Een snelle makkelijke maaltijd. Lekker met rijst of bami. Rijstgerecht Rijst (of bami-) gerechten met een sausje.
De Indonesische keuken -Babi Ketjap recept , makkelijk en snel.2 dikke speklappen ( dus niet die a la minute )ketjap manis ( ik heb het liefste die van.
Bereidingswijze Toon hoeveelheden Koken in stappen. Maak de ui (1 stuk) schoon en snipper deze fijn. Maak de knoflook (2 tenen) schoon en pers deze fijn. Snijd de zwoerd van het spek en bak in het water (2 eetlepels) het vet uit de zwoerd.; Snijd het spek in reepjes van 2,5 cm breed. Haal de spekzwoerdjes uit het vet, voeg het gesneden spek toe en bak
Babi ketjap. Van babi ketjap zijn verschillende versies te maken. Deze is een oud en regelmatig aangepast familierecept. Snijd het vlees in stukjes. Meng dit samen met de fijngesneden sjalotten, de fijngesneden knoflook, de fijngehakte gember en de fijngesneden rawits. Verhit de olie in een braadpan en voeg het vleesmengsel daaraan toe.
1. Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd het vlees in stukjes. Verhit de olie in de pan en fruit de ui goudbruin. Voeg het vlees toe en bak het al omscheppend op hoog vuur bruin. Kruid het vlees met de ketoembar, djinten, djahé en de knoflook. 2. Roer de tomatenpuree, ketjap en azijn erdoor. Schenk er zoveel water bij dat het vlees onder.
Babi ketjap - Deze schotel op basis van gestoofd varkensvlees is oorspronkelijk afkomstig uit Indonesië, waar het een populair gerecht is onder de Indonesiërs die geen islamitische achtergrond hebben. Maar ook in Nederland is babi ketjap een populair gerecht geworden. Zeker als onderdeel van een rijsttafel, wat natuurlijk eigenlijk iets typisch Nederlands is.
Instructies. Begin met het snijden van ongeveer 2 eetlepels wit spekvet van de speklappen: snijd het in kleine dobbelsteentjes. Daarna snijd je de rest van speklappen in stukken van ongeveer 3 cm. Dan snijd je de karbonade van het bot (gooi het bot niet weg), ditmaal in blokjes van 2 x 2 cm. Rasp de gember.
Recept Babi ketjap. Snij de speklappen in reepjes van ongeveer anderhalve centimeter dik en maak een papje van een scheut ketjap, geraspte gember en laos en 4 tenen uitgeperste knoflook en marineer het vlees hierin een aantal uren. Verwarm nu de oven voor op 200 graden, leg het vlees in een royale ovenschaal, en bak het ongeveer 20 minuten. let.
Babi ketjap is een ideaal doordeweeks gerecht. Het kost weinig moeite en of het nu vijf minuten langer of korter op het vuur staat, doet er niet echt toe. Pas de hoeveelheid sambal aan naar eigen smaak. Zelf eet ik 'm graag aan de pittige kant.Heb je nog andere sambal in de koelkast staan? Neem die dan gerust, want het hoeft niet per se sambal oelek te zijn. Het is het soort sambal dat ik.
Bereidingswijze. Zet in 7 stappen deze heerlijke Overheerlijke babi ketjap uit mn eigen keuken op tafel. Neem de hamlappen en snij ze in blokjes. Bestrooi ze met zout en peper. Neem een wok en voeg arachide olie toe. Wok de blokjes aan alle kanten mooi goedbruin. Snipper de uien en knoflook en voeg ze toe aan de wok.
Babi Ketjap Recept Speklappen - The pictures related to be able to Babi Ketjap Recept Speklappen in the following paragraphs, hopefully they will can be useful and will increase your knowledge. Appreciate you for making the effort to be able to visit our website and even read our articles. Cya ~.